dinsdag 1 april 2014

Dag 157 - 158 - 159 - 160

Dag Zus,

Na in het weekend voorzichtig nog enkele bbq's meegepikt te hebben, hebben de dokters gisteren groen licht gegeven om de laatste ronde met Chemo-Casper te beginnen. 
Gisterenavond heb je nog hoog bezoek gekregen; de wensfeeĆ«n van "Make-a-Whish" zijn langsgekomen om al je wensen te noteren. Ze hadden ook al een paar cadeautjes bij, zelfs voor je broers. Jef was wel wat ontgoocheld want hij dacht dat ze uit de ruimte gingen komen in plaats van met de auto, en Fonske heeft ze allemaal een dikke knuffel gegeven. En jij hebt enorm genoten van al die aandacht. 
En vanochtend was het dan zover, helaas al direct met minder succes. De dokter heeft een extra katheder in je been ingebracht, dat deed heel wat pijn. Ook het inspuiten van de chemo via die katheder deed pijn. De verpleegsters hebben alvast geleerd dat ze daarvoor best een kleiner spuitje gebruiken. In tussentijd werd er via de katheder in je borst ook nog een extra zakje chemo toegediend, dat gedurende 2 uur ingelopen is. En vervolgens ben je vanaf onze thuiskomst misselijk geworden en heb je de hele namiddag moeten overgeven. Daar waar bij de vorige kuren preventief medicatie hiervoor gegeven werd, heeft niemand daar deze keer aan gedacht, met alle gevolgen vandien. En toen we vanavond, 12 uur later, terug naar het ziekenhuis gingen voor de volgende dosis hebben we zelf aan de verpleegsters moeten uitleggen wat er diende te gebeuren. Je hebt terecht gevraagd of je eigenlijk "een proefkonijn" was. Nu ja, iedereen staat alleszins weer scherp voor de laatste rit. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet.

Dikke kus,

4 opmerkingen:

  1. Je bent weer zo goed bezig en ook weer zo verstanding! Wat fijn dat ze zo goed geluisterd hebben naar al jouw mooie wensen! Ik ben benieuwd om ze ook eens te horen!
    Doe dat nog heel goed deze dagen, geef er maar weer eens een lap op!
    Dikke kus en tot gauw! Katrien & co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve schat,
    Alle engeltjes staan je bij , maar kunnen spijtig genoeg jouw pijn niet wegnemen.
    Ik denk elke dag aan je en ben altijd ontzettend blij als ik je zie.
    veel dikke knuffels
    juf Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. NoorKatoNatalieKris2 april 2014 om 10:10

    Komaan Sam ... de meet is in zicht. Nog even doorbijten. Onze wens is alvast om je binnenkort weer volop te zien ravotten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Sam, vandaag in de godsdienstles hebben we in ons gebedje voor jou je heeeeeeeeel veel goeie moed gewenst voor dit laatste moeilijke stukje. Hoe spijtig dat je er zo ziek van was.
    Maar die wensfeeƫn, wauw!!!! Als we dat morgen gaan vertellen in de klas dan denk ik dat een paar kindjes toch een beetje jaloers gaan zijn hoor! Maar we hopen wel allemaal dat er veel van je wensen mogen uitkomen hoor!
    Veel liefs van juf Liliane

    BeantwoordenVerwijderen