maandag 4 november 2013

Dag 13

Dag Sammie,

Het was weerom een zeer vermoeiende nacht. Er begint nu eindelijk wel wat routine in te komen. Papa en Mama switchen nog steeds elke dag tussen jou en thuis, en verdelen op die manier de zorg voor jou en die voor de jongens. We krijgen ook nog steeds elke dag meer informatie, die ons moet helpen om de komende tijd te organiseren en door te komen. Het is al een tijdje duidelijk dat er ongekende hygiënische standaarden gehaald zullen moeten worden, en dat werd vandaag door de diëtiste nogmaals bevestigd. Voedingsmiddelen mogen niet langer dan 24h geopend zijn, bereide maaltijden moeten onmiddellijk in de koelkast, handdoeken en knuffels moeten dagelijks gewassen worden, ..., en mond- en handhygiëne zijn het allerbelangrijkste. Je glunderde wel toen we eindelijk groen licht kregen om dat bordje frieten te bestellen, dat zakje chips, en dat ijsje. Qua eten breken er blijkbaar binnenkort voor jou ook ietwat vreemde tijden aan; het blijkt namelijk dat je smaak door de chemo helemaal omgegooid gaat worden. Wat je vroeger niet lustte kan nu ineens je lievelingseten worden. En dat kan dagelijks veranderen! 
Intussen doe je het zelf tot dusver super goed! Je eet goed, je bloedwaarden zijn zo goed als mogelijk, je nieren kunnen goed volgen, ... De dokters verwachten dan ook dat je zeker tot donderdag goed zal zijn, wanneer aansluitend de tweede, zwaardere, chemokuur zal starten. Elke goede dag is alvast meegenomen! De punctie is vandaag zelfs goed meegevallen, allee, het is te zeggen, ze hebben je extra pijnstillers en dergelijke gegeven, en de muziektherapeute speelde liedjes tijdens de ingreep om je verder af te leiden, ... Mama zag wel dat je enorm aan het afzien was, maar toen je een uurtje later terug op de kamer was, vroeg je wanneer ze die prik nu eigenlijk gingen doen. Zo kan het dus ook. 

Morgen weer een dag,
Dikke zoen,

4 opmerkingen:

  1. Dag lieve Sam,
    we denken hier elke dag aan jou en Casper en Mara duimen extra hard mee voor je! We lezen dat je een sterk meisje bent, da's super! Heel veel moed, elke dag opnieuw, voor jou samen met je mama, papa, Jef en Fons.
    groetjes, Hans, Nathalie, Casper en Mara

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Sam,
    We hebben altijd al geweten dat je een sterke meid bent. Dat moet ook wel natuurlijk als je met 2 broers en vooral met zo'n papa moet samenleven. :-)
    Het is duidelijk dat je de dochter van je mama bent, nog zo'n sterke madam. Zij gaan allemaal heel goed voor je zorgen en wij willen zeker ook ons best doen waar we kunnen.
    Dus als je door die prikken ineens chocola niet meer lekker zou vinden, laat me dan maar iets weten. Ik kom meteen langs om het voor je op te eten.
    Veel sterkte nog, je gaat dit zeker kunnen!
    Smis, Helga, Ferre, Mauro

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Sam,

    Zo te horen ben je superflink, je doet dat ongelofelijk goed zeg! We vinden het fijn dat we je van zo nabij kunnen volgen op de blog.
    We sturen je heel veel goede moed voor je nieuwe ontmoeting met Chemo-Kasper donderdag, ook voor je mama en papa, en natuurlijk ook voor Jef en Fons.

    Heel veel groetjes,

    Anne, Kristof en Mauro

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Sam,
    Wij vinden jou een heel moedig meisje en denken ook vaak aan jou, je mama en papa en de broertjes! Iedereen gaat ongetwijfeld heeeeel goed voor jou zorgen en jij zelf doet ook heel flink je best lezen we!
    Tot gauw!
    Vele groetjes uit Leuven van Len, Rune, Sam, David en Sofie

    BeantwoordenVerwijderen