zaterdag 16 november 2013

Dag 25

Hey Sammie,

Wat een intense 24h weeral. Tegen de ochtend is je koorts eindelijk onder controle geraakt. Mama en de verplegers hebben daarvoor zelfs ijszakjes gebruikt. En de dokters hebben ons nog tot na de middag in spanning gelaten door te stellen dat je niets mocht eten of drinken; je moest nuchter blijven voor het geval ze je buikje moesten opereren. Dat is uiteindelijk niet nodig geweest, wat een geluk! Intussen hebben ze je weer een zakje bloed en een specifieke dosis bloedplaatjes toegediend. Er werken nu 5 infuuspompen tegelijkertijd die je van alle nodige producten voorzien. Dat is best wel indrukwekkend, en dat vraagt ook de nodige acrobatie als we naar het toilet moeten. 
De broers zijn voormiddag naar de voetbal geweest. Jef had een dikke lip van tegen een andere jongen te botsen, daar was hij niet goed van. En namiddag zijn ze naar een verjaardagsfeestje geweest. Fons begint ook al stilaan aan zijn eigen verjaardag te denken. Hij wil alleen maar kindjes uit Jef zijn klas uitnodigen, want die uit zijn eigen klas zijn nog te klein om naar een feestje te gaan. 
Papa is namiddag met je volle schoen naar het ziekenhuis gekomen om Mama af te lossen. Jijzelf slaapt nog veel; 10 minuutjes alert zijn en je bent stikop. En je hebt ook veel pijn van al die aften in je mondje (en waarschijnlijk slokdarm en maag). De verplegers hebben dat vanavond nog met de laser behandeld, wat een coole zonnebril mag je dan opzetten. En net hebben we de laatste bloeduitslagen gekregen die bevestigen dat de infectie onder controle is. Als we nu een goede nacht hebben denk ik dat we weer terug een stapje bergop gezet hebben.

Dikke kus,

3 opmerkingen:

  1. Hey Sam,
    Die aften, dat is verre van plezant. Ik heb een tijdje terug veel last gehad van aften in mijn keel. Dat deed heel fel pijn. Het enigste wat hielp was blauwe bessensap, puur of verdund met wat water. Als het mag van jou dokters breng ik een flesje mee ';-)
    Grtjs, Steven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Sam,
    We hebben enkele dagen geleden gehoord van nonkel Mark en je meter Greta dat je meter mag worden van het nieuwe babytje. Wat een leuke super meter zal jij zijn :).
    Dat is vast iets om naar uit te kijken hé, als het eventjes wat minder gaat. Ben jij ook al zo benieuwd naar de naam ? Wij alvast wel. Veel groetjes van Agnès en Charly, de mama en papa van nonkel Mark.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oef. Gelukkig is de koorts weg. Nu die vervelende aften nog. Hopelijk heb je tijdens al die slaapjes ook al wel eens fijne dromen.

    Groetjes van Luka, Finn, Fré en Isabel

    BeantwoordenVerwijderen