woensdag 20 november 2013

Dag 29

Dag Zussemus,

Vandaag hadden we eindelijk bijna helemaal ons meisje terug. Je kon terug veel beter praten, hebt de hele dag geen koorts gehad en morgen gaan we proberen opnieuw iets te eten en misschien zelfs een les van de ziekenhuisjuf mee te pikken. Je hebt vandaag ook terug kine-oefeningen gedaan; ziekenhuisbedtennis met een opgeblazen handschoen, 49 keer over en weer. En je gevoel voor humor is alvast ook terug; "Ik zal anders wel voor u zorgen Papa.", "Pas daar mee op direct moeten we nog naar het ziekenhuis". Je ziet er wel een beetje anders uit, zo zonder haartjes, maar ook dat komt wel weer terug goed.
Je bloedwaarden verbeteren intussen spectaculair; zeker je witte bloedcellen die voor je weerstand zorgen stijgen exponentieel. Van 0 naar minder dan 100 naar 100 naar 300 naar 800 en vandaag naar 1900. Vanaf 4500 is je weerstand terug op peil, tegen dit tempo zal dit zeker voor de komende dagen zijn. En dan kan je helemaal komaf maken met die eerste reeks van aftjes. 
De dokters hebben je trouwens vandaag een reeks van oprecht mooie complimenten gegeven, Moeke was er niet goed van. Je bent zowat het flinkste kindje van de gang, matuur, consequent, goed koppig, en dat terwijl jouw behandeling omwille van de hoge dosissen Chemo-Kasper op korte termijn toch bij de zwaarst mogelijke hoort. En daarbij vertelden ze ook dat ze nu voldoende bewijzen hebben om te durven concluderen dat de therapie aanslaat. Hopla! Straffe madam. En we gaan voort.

Slaapwel!

12 opmerkingen:

  1. Dat is fantastisch nieuws.Dat kan ik morgen in de klas vertellen want sommige kinderen maken zich echt wel zorgen om jou.
    Dan kan ik je ook weer eens komen bezoeken.
    liefs,
    juf Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel straffe madam,als dat geen goed nieuws is ! We zijn super blij hoor ! Sammeke dikke kus en super dikke knuffel vanwege de opvang !!!! Liefs xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Sammeke,
      Niet te geloven hoe superflink jij wel niet bent, zelfs de dokters vinden jou het dapperste meisje van de gang! Doe zo verder lieve Sam, want we weten dat je dat kan, ook wanneer het wat moeilijke dagen zijn. We blijven duimen voor je. Voor mij ben jij een supermoedig meisje!
      Dikke knuffel
      Tante Lieve

      Verwijderen
  3. Go, Go , Go Sam!!! Je bent super flink!!! Wij denken heel veel aan jou en je familie. Groetjes van Isa, Olivier, Arthur & Margaux

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super goed nieuws! Doe zo voort Sam!
    We duimen heel hard voor jou vanuit Londen en we denken heel veel aan jou, mama, papa en je broertjes.
    Veel lieve groetjes van Pauline, Nicolas, Fre en Katrien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goe bezig Sammeke! Fijn nieuws want ik wil graag binnenkort nog eens halokidoki komen zeggen ;-)
    Grtjs, Nonke Steven

    BeantwoordenVerwijderen
  6. KatoNoorKrisNatalie21 november 2013 om 09:06

    Hey Sam,

    de foto van het chirokamp hangt hier aan de muur. Af en toe kijken we er naar en dan weten we gewoon dat het goed komt. Trouwens ... het lijkt me superleuk die toffe bende te verwennen met pannenkoeken, hamburgers en ander lekkers. Doe ons dus een plezier, doe verder zo als je bezig bent en geef er nog een paar flinke lappen op. Wij duimen keihard voor jou, je broers en je mama en papa !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag lieve, flinke Sam,

    amai, ik krijg kippenvel als ik lees hoe goed jij dat allemaal doet! Wees maar heel fier op jezelf!! Wij blijven vanuit Hasselt heel erg meeduimen dat jij terug beter wordt en denken veel aan jou lieve Sam! Knuffel Sarah - Kenny - Jasper - Hupke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hei Sam,
    Jouw broertjes zijn enkele dagen bij ons geweest, omdat je mama ziek was. En Fonske - de kleinste van de twee - heeft voor een verrassing gezorgd. Hij doet nu pipi in het kleine potje. Telkens hij dat doet krijgt hij een sticker. Die kan hij plakken op een groot bord dat op onze koelkast hangt. Hij heeft al vijf stickers; nog drie en dan ontvangt hij een cadootje. Toch flink van Fonske, vind je niet. En morgen is het grootouderfeest in jouw schooltje. We zijn eens benieuws om Jef en Fons te zien dansen. Ik zal wat foto's maken en je die bezorgen. Dag flinke meid.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waaw Sam, jij bent een echte tijger! Straf hoor hoe jij dat pijn kan verbijten en de koorts kan verdrijven. Doe zo voort!
    Groetjes van Luka, Finn, Fré en Isabel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is fijn nieuws om te horen want ook de kindjes uit de andere klassen leven met je mee en hopen dat je heel snel beter bent.

    Nemo (L4) Eran (L3) Tamara & Danny

    BeantwoordenVerwijderen