maandag 11 november 2013

Dag 19

Hoi Sam,

Morgen krijg je de laatste dosis van de eerste 2 weken ononderbroken chemo. We hebben in die context vandaag wel wat tegenstrijdig nieuws gehoord. De ene dokter vertelde ons dat je reeds lang misselijk had moeten zijn, dat de ergste bijwerkingen optreden tijdens de toediening in het ziekenhuis. Volgens haar mogen we er dus op hopen dat je deze week zelfs reeds enkele dagen naar huis kan komen! De andere dokter sprak dit echter tegen, volgens haar is elk geval eerder individueel te bekijken. En ze denkt ook dat je aftjes aan het krijgen bent, waardoor je mogelijk minder zal gaan eten en de pijnmedicatie terug opgestart moet worden, samen met sondevoeding, in het ziekenhuis. Bottomline is dat niemand het echt weet. Maar we hopen natuurlijk keihard op het eerste scenario!! 
Intussen blijf je het zelf goed doen. We hebben goed gelachen voormiddag, allebei high van vermoeidheid. Verder heb je weer wat bezoek gehad, en heb je ook weer een ruggenprik doorstaan. 's Avonds belden jij en Mama me wel, en had je groot verdriet omdat je naar huis wilde. En omdat het te lang duurt. En omdat je vindt dat je niet geneest. Dat mag schat, en het is ook allerminst leuk zo 3 weken in het ziekenhuis met al dat gedoe. Maar we hebben ook samen even teruggekeken vanwaar je reeds komt, om te concluderen dat er toch wel vooruitgang in zit. 3 weken geleden had je zowel in je bekken als in je kaak felle pijnen, dat is nu weg. Je hebt een zware operatie ondergaan aan je buikje, en intussen eet je weer alles wat je kan verzinnen. Je had 5 buisjes allerhande, intussen heb je nog 1 katheder. Je kon quasi niet meer stappen, vandaag wandel je gewoon weer rond. Ze moeten je 's nachts nu niet meer wakker maken om pilletjes te nemen, en het toedienen van vloeistof gaat ook stilaan beperkt worden zodat we grotere stukken ononderbroken kunnen slapen. En zo zijn er nog wel een aantal dingen, die maken dat we toch al een stuk van de weg achter ons zien. En dat heb je alvast super goed gedaan!

Slaapwel,
X


2 opmerkingen:

  1. Dag Sam,
    In de klas hebben we over chemo-kasper en zijn vriendjes chemo-klaas chemo-koos en chemo-koen geleerd. Ze aten de stoute sellen op en als de stoute sellen weg waren, vierden ze feest.
    veel knuffels en groeten van Kato ( zus van Noor )

    dag Sam, wat ben jij ongelooflijk flink en dapper, ondanks die rollercoaster van gevoelens. We hebben heel veel bewondering voor jou hoor! Volhouden Sam! Wij blijven keihard aan je denken xxx Noor, Kato, Kris en Natalie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. juf Anja en Robbe11 november 2013 om 16:34

    Hoi Sam,
    als ik aan je denk, dan herinner ik mij een toffe, spontane, vrolijke meid die alle dagen met plezier naar mij klasje kwam. Dit is ondertussen al een hele tijd geleden. Robbe zat toen nog niet bij je in de klas. Toch speelden jullie al vaak samen op de speelplaats en in de opvang. Klein Jefke mocht ook meespelen. Robbe wou ook graag zo'n klein broertje. In de 3de kleuterklas zaten jullie dan samen en werden vriendjes. De verjaardagsfeestjes bij elkaar waren super! Spijtig dat je in september naar een andere school ging. Maar je zal wel snel nieuwe vriendjes gemaakt hebben. Zo'n toffe madam! We hebben elkaar niet meer gezien sinds je vertrek. Alleen heel af en toe aan het poortje van het "Kapoentje" toen jullie Fons kwamen ophalen. Die gaat nu ook al naar school. Wij waren wel geschrokken vorige week toen we hoorden van je ziekte. Wij willen je daarom een dikke, dikke knuffel geven recht uit ons hart.
    Kusjes van juf Anja en Robbe

    BeantwoordenVerwijderen